In mijn werk probeer ik een vertaling te maken van dingen die ik waarneem, meemaak of tegenkom. Ik zoom in op datgene wat mij treft. Natuur ( leverancier van de meest uiteenlopende bijzondere vormen en kleuren) en cultuur ( communicatie, verwondering, schoonheid) vormen mijn buiten- en binnenwereld. Een gelaagdheid die terug te vinden is in mijn werk.

Papier en potlood, scheuren, stempels maken en tekenen : daar begint alles mee. Ik start mijn werk met stevige, uitgescheurde lijnen. Zij vormen de basis voor " tekeningen", die verder opgebouwd worden met stempels en potlood. In deze samengestelde composities van tekenwerk, drukwerk en gescheurde papiervormen zijn details en aandacht voor het ambachtelijke belangrijke componenten.

Onder de noemer "milagros" is werk te zien waarin het gaat over de binnenwereld. Het is een langlopend project over het kwetsbare lichaam en de kracht van de geest, over schoonheid en troost. Scheurvormen, tekenwerk in combinatie met drukwerk. Meer hierover op de pagina milagros.

Takken, bladvormen, kruipend, slingerend groen, soms verweven met fragmenten uit een vogelleven. Ik wek aparte planten- en vogelsoorten tot leven. Het is een weerslag van mijn stadse interpretatie van de natuur. Vogels krijgen soms menselijke trekjes mee: zoekend en verkennend, wonend boven op elkaar, vaak als observator, met verwondering over het leven. Een verslag van de buitenwereld.

 

Contactformulier
naam:
e-mailadres:
bericht:
gemma