In mijn werk probeer ik een vertaling te maken van dingen die ik waarneem, meemaak of tegenkom. Ik zoom in op datgene wat mij treft. Natuur ( leverancier van de meest uiteenlopende bijzondere vormen en kleuren) en cultuur ( communicatie, verwondering, schoonheid) vormen mijn buiten- en binnenwereld. Een gelaagdheid die terug te vinden is in mijn werk.

Papier en potlood, scheuren, tekenen : daar begint alles mee. Ik start mijn werk met stevige, uitgescheurde lijnen. Zij vormen de basis voor " tekeningen", die verder opgebouwd worden met kleurpotlood en geregeld zelfgemaakte stempels. In deze samengestelde composities gescheurde papiervormen, tekenwerk en drukwerk zijn details en aandacht voor het ambachtelijke belangrijke componenten.

Onder de noemer 'milagros' is werk te zien waarin het gaat over de binnenwereld. Het is een project over het kwetsbare lichaam en de kracht van de geest, over schoonheid en troost. Scheurvormen, tekenwerk in combinatie met drukwerk. Meer hierover op de fotopagina 'milagros'. Hieruit voortvloiend zijn de werken ontstaan onder de noemer 'onderhuids' (zie fotopagina).

Takken, bladvormen, kruipend, slingerend groen, soms verweven met fragmenten uit een vogelleven. Ik wek aparte planten- en vogelsoorten tot leven. Het is een weerslag van mijn stadse interpretatie van de natuur. Vogels krijgen soms menselijke trekjes mee: zoekend en verkennend, wonend boven op elkaar, vaak als observator, met verwondering over het leven. Een verslag van de buitenwereld. (fotopagina 'vogels')

 

Contactformulier
naam:
e-mailadres:
bericht:
gemma